https://img2.styl.fm/resize/w650/newsy/galerie/2015/05/14380/254118-koloryzacyjny-hit-miadziono-rozowe-ombre-modny-kolor-wlosow-dla-kochajacych-nowe-trendy.jpg
W ogóle to mam chyba debilny pomysł, ale chciałabym coś zrobić
elorap pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Nie jestem na bieżąco w temacie koloryzacji włosów (od 5 lat używam czerwonej farby, od 2 jednej konkretnej drogeryjnej), w efekcie mam ciepłą, brązową czerwieńNie umiem tego dokładnie wytłumaczyć (na początku wychodzi coś jak na farbie RV6 Palette, ale wymywa się po 1-2 myciach do poziomu, który mi odpowiada). Mam żółtawą, jasną cerę. Włosy w 98% przypadków upinam wokół twarzy. Ostatnio strasznie mi się podobają koloryzacje z "ciemnym", brudnym różem. Czy teraz się praktykuje jakieś pasemka czy mieszanie kolorów? Myślę, że w całkowicie różowych włosach mogłabym się źle czuć, można zrobić jakieś sensowne 'refleksy'? W ogóle zastanawiam się, czy takie miedziano-różowe włosy będą mi pasować
Źle się czuję w intensywnej, krwistej czerwieni na głowie i taka odpada. Taka fryzura odpada, bo będę miała przy twarzy jeden kolor:
https://img2.styl.fm/resize/w650/newsy/galerie/2015/05/14380/254118-koloryzacyjny-hit-miadziono-rozowe-ombre-modny-kolor-wlosow-dla-kochajacych-nowe-trendy.jpg
W ogóle to mam chyba debilny pomysł, ale chciałabym coś zrobićObcięłam ostatnio sobie sama włosy i wyglądają strasznie, czas to zmienić i iść do fryzjera
amelj pisze:zobacz cytowaną wiadomośćelorap pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Nie jestem na bieżąco w temacie koloryzacji włosów (od 5 lat używam czerwonej farby, od 2 jednej konkretnej drogeryjnej), w efekcie mam ciepłą, brązową czerwieńNie umiem tego dokładnie wytłumaczyć (na początku wychodzi coś jak na farbie RV6 Palette, ale wymywa się po 1-2 myciach do poziomu, który mi odpowiada). Mam żółtawą, jasną cerę. Włosy w 98% przypadków upinam wokół twarzy. Ostatnio strasznie mi się podobają koloryzacje z "ciemnym", brudnym różem. Czy teraz się praktykuje jakieś pasemka czy mieszanie kolorów? Myślę, że w całkowicie różowych włosach mogłabym się źle czuć, można zrobić jakieś sensowne 'refleksy'? W ogóle zastanawiam się, czy takie miedziano-różowe włosy będą mi pasować
Źle się czuję w intensywnej, krwistej czerwieni na głowie i taka odpada. Taka fryzura odpada, bo będę miała przy twarzy jeden kolor:
W ogóle to mam chyba debilny pomysł, ale chciałabym coś zrobićObcięłam ostatnio sobie sama włosy i wyglądają strasznie, czas to zmienić i iść do fryzjera
Nie pomogę za dużo, ale mi fryzjer robi takie przejścia, niby mam chłodny brąz, trochę blondu (rozjaśnia miejscami) i wtedy na całość jeszcze kładzie różowy "touch". Z czasem, kiedy się wypłukuje róż robi się coraz jaśniejszy, a kiedy schodzi zupełnie zostają refleksy naturalnego koloru.
amelj pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Ja mam pytanie odnośnie szybkowaru. Jak to jest z zupami? Chodzi mi o zupy na mięsie. Co jest z tymi "szumami", które się normalnie zbiera podczas gotowania? Boję się zrobić zupę, bo wydaje mi się, że to ścięte białko będzie po protu pływaćGotowałam np mięso w szybkowarze na pasztet i te "szumy" były
elorap pisze:zobacz cytowaną wiadomośćamelj pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Ja mam pytanie odnośnie szybkowaru. Jak to jest z zupami? Chodzi mi o zupy na mięsie. Co jest z tymi "szumami", które się normalnie zbiera podczas gotowania? Boję się zrobić zupę, bo wydaje mi się, że to ścięte białko będzie po protu pływaćGotowałam np mięso w szybkowarze na pasztet i te "szumy" były
Robisz takie wstępne gotowanie? Wtedy wystarczyłoby to obgotować i zmienić wodę. Moja mama zawsze tak robi i później chyba nie ma tego syfu. Chociaż w sumie nie wiem, bo sama gotuję raz na milion lat rosół jedynie na mięsie.
Słońce, nie zamykaj goTylko obgotuj, wylej wodę jak w 'tradycyjnym' garnku i później ciśnij normalnie
Lucy Camden pisze:Pierwszy raz mi sie zdarzyło coś takiego, płaciłam na allegro przez payu i zamowienie ma status: płatność nieudana. Co mam zrobić? Ponowić? Na koncie mam minus tą kwote. No, ale to pewnie zwracają po jakimś czasie jak nie poszło coś. Wytłumaczcie głupiemu, płace sto lat szybkimi przelewami i nigdy tak nie miałam.
Caoimhe pisze:zobacz cytowaną wiadomośćLucy Camden pisze:Pierwszy raz mi sie zdarzyło coś takiego, płaciłam na allegro przez payu i zamowienie ma status: płatność nieudana. Co mam zrobić? Ponowić? Na koncie mam minus tą kwote. No, ale to pewnie zwracają po jakimś czasie jak nie poszło coś. Wytłumaczcie głupiemu, płace sto lat szybkimi przelewami i nigdy tak nie miałam.
Miałam tak raz, zwrócili mi pieniądze. Ponowiłam przelew i było Ok :-)
Możesz napisać do obsługi technicznej i się upewnić
nietopesz pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Kojarzyjcie czy można gdzieś zapisać sobie online swój program tv, w sensie selekcja programów,kolejność etc?
Kiedyś było coś takiego na wp, ale chyba wyłączyli jakiś czas temu
"Wiara w zwycięstwo źródłem sukcesu." - H.J. Wagner
pesstka90 pisze:zobacz cytowaną wiadomośćnietopesz pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Kojarzyjcie czy można gdzieś zapisać sobie online swój program tv, w sensie selekcja programów,kolejność etc?
Kiedyś było coś takiego na wp, ale chyba wyłączyli jakiś czas temu
na filmwebie
Kojarzycie jakies tabletki na bolące gardło, które nie są w ogóle słodkie albo są bardzo mało? Coś mi się rozwija od wczoraj, a od tabsów, które mam, robi mi się niedobrze
Dziękuję. Kupiłam ostatecznie Orofar Max i nie jest najgorzej ze smakiem i składem.cor pisze:elorap pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Kojarzycie jakies tabletki na bolące gardło, które nie są w ogóle słodkie albo są bardzo mało? Coś mi się rozwija od wczoraj, a od tabsów, które mam, robi mi się niedobrze
Polecam Tantum Verde w spreju ja się przerzuciłam po ostatnich tabletkach, które poleciła mi farmaceutka, a w których był sam cukier.
elorap pisze:zobacz cytowaną wiadomośćDziękuję. Kupiłam ostatecznie Orofar Max i nie jest najgorzej ze smakiem i składem.cor pisze:elorap pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Polecam Tantum Verde w spreju ja się przerzuciłam po ostatnich tabletkach, które poleciła mi farmaceutka, a w których był sam cukier.
Może sobie kupię taki spray, jak nie przejdzie
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości