Na słodko i na słono

Gotowanie, pieczenie, ulubione napoje, najlepsze przepisy
Awatar użytkownika
Veritaserum
Posty: 147
Rejestracja: 10 lip 2016, 14:30

Re: Na słodko i na słono

Postautor: Veritaserum » 01 cze 2018, 15:16

Axis mundi pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Próbował może ktoś?
Frytki z cukinii: http://ewawachowicz.pl/przepisy,5,1116.html


Znam w wersji smażonej - dla mnie bomba i mogłabym to jeść na każdy posiłek dnia :brzydal: . Od lat w sezonie cukiniowo/kabaczkowym w moim domu rodzinnym się to przygotowywało, tylko nie kroiliśmy we "frytki" a w plastry.

Wersji pieczonej nie próbowałam, ale pewnie też smacznie, także trzeba w tym roku przetestować ;).

dunia
Posty: 260
Rejestracja: 09 lip 2016, 23:16

Re: Na słodko i na słono

Postautor: dunia » 01 cze 2018, 16:57

Veritaserum pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Axis mundi pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Próbował może ktoś?
Frytki z cukinii: http://ewawachowicz.pl/przepisy,5,1116.html


Znam w wersji smażonej - dla mnie bomba i mogłabym to jeść na każdy posiłek dnia :brzydal: . Od lat w sezonie cukiniowo/kabaczkowym w moim domu rodzinnym się to przygotowywało, tylko nie kroiliśmy we "frytki" a w plastry.

Wersji pieczonej nie próbowałam, ale pewnie też smacznie, także trzeba w tym roku przetestować ;).


taak ja robiłam podobne, tylko że talarki - przepis z Kwestii Smaku :) bardzo polecam, jestem uzależniona od chipsów i cukinia pomaga mi z tego wyjść :banan:

Awatar użytkownika
Axis mundi
Posty: 718
Rejestracja: 21 lip 2016, 14:19
Lokalizacja: na osi świata

Re: Na słodko i na słono

Postautor: Axis mundi » 02 cze 2018, 12:44

Nie, no plastry, obtoczone w bułce i usmażone na patelni, to rzecz wiadoma. Z sosem czosnkowym :love: U mnie w domu gotuje chłop i kiedy przychodzi sezon cukiniowy, to pytanie jest oczywiste: "co chcesz na obiad, oprócz cukinii oczywiście?"
Ale te są z piekarnika, byłyby mniej tłuste.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2018, 12:45 przez Axis mundi, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

dunia
Posty: 260
Rejestracja: 09 lip 2016, 23:16

Re: Na słodko i na słono

Postautor: dunia » 02 cze 2018, 15:50

Axis mundi pisze:zobacz cytowaną wiadomość
Nie, no plastry, obtoczone w bułce i usmażone na patelni, to rzecz wiadoma. Z sosem czosnkowym :love: U mnie w domu gotuje chłop i kiedy przychodzi sezon cukiniowy, to pytanie jest oczywiste: "co chcesz na obiad, oprócz cukinii oczywiście?"
Ale te są z piekarnika, byłyby mniej tłuste.


właśnie o to mi chodziło, robiłam z piekarnika ;) może niejasno się wyraziłam. z tego przepisu: https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/cukinia/pieczone_talarki_cukinii/przepis.html


Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość